Alba ca zapada

Pentru blat:

  • 9 linguri de zahăr,
  • 9 linguri de ulei,
  • 3 ouă,
  • o linguriţă de amoniac stins cu zeamă de lămâie,
  • 3 linguri de apă şi făină.

Pregătiţi un aluat din ingredientele respective folosind atâta făină cât să obţinem un aluat potrivit de tare. Împărţiţi aluatul în patru părţi egale, întindeţi foi şi coaceţi-le pe dosul unei tăvi tapetate cu făină.


Pentru cremă:

  • 700ml de lapte,
  • 4 linguri de făină,
  • 2 pachete de unt,
  • 1/2 kg de zahăr,
  • coajă de lămâie.


Crema:

Combinaţi 350 ml. de lapte dulce fiert şi bine răcit cu 4 linguri de făină. Restul de 350ml. Laptele fierbeţi-l, şi când fierbe(clocoteşte) turnaţi-l peste amestecul de făina mestecând continuu cu o lingură de lemn până când acesta se răceşte. Separat frecaţi 2 pachete unt cu 1/2 kg de zahăr pudră şi coaja de la o lămâie până obţineţi o cremă. Treptat încorporaţi şi crema de lapte, adăugând câte o lingură. Ungeţi foile cu cremă şi aşezaţi-le una peste alta. Marginile foilor se fărâmiţează cu sucitorul şi se cerne deasupra pe prăjitură. Se taie după 2-3 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus