Aluat pentru placinte

Ingrediente:

  • 1 pahar mare (de apă) cu făină,
  • 1 pahar mic (de vin ) cu smântână,
  • 1 ou întreg,
  • 1 linguriţă zahăr pudră.

Se face un aluat şi se întinde cu sucitorul de mărimea unui deget.


Separat:

  • 1 pahar mare de făină,
  • un pahar mic cu untură,
  • margarină sau unt (poate fi l00gr. unt sau un jumătate pachet de margarina).


Se frământă bine împreună, apoi se întinde primul aluat, iar pe el cu un cuţit se întinde al doilea aluat.

Apoi din tot aluatul se formează un sul şi se dă forma unei armonici. Se taie în două şi se taie cu sucitorul, se pune în tavă. Peste el se pune pesmet sau gris, pe urmă se pun merele, brânza sau nuca. A doua foaie se pune deasupra şi se înţeapă cu furculiţa pentru a nu face băşici.

Merele nu trebuie prăjite, se pun curăţate şi date prin răzătoare, însă crude şi se poate pune şi scorţişoară. După ce s-a copt se iasă puţin să se răcească şi se presară cu zahăr pudră. Se taie în tavă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus