Blog

Tort cu ciocolata

Ingrediente Ingrediente pentru blatul cu ciocolată: 3 cani faina cu toate scopurile 1/2 cană praf de cacao neîndulcit (natural) 2 cani zahar granulat 2 linguri de bicarbonat de sodiu 1 lingură de sare 2 căni de cafea caldă (nu fierbinte) 2 linguriți oțet alb 1 lingură de extract de vanilie 2/3 cană ulei de măsline […]

Lichior de oua

Ingrediente 6 dl. lapte fiert, un baton de vanilie, 4 pacheţele de zahăr vanilat. 3 dl. alcool. Se freacă 6 gălbenuşuri de ou cu pachetelele de zahăr vaznilat. Dupa ce s-a format o crema groasa ca o maioneza, se adaugă pe rând câte o lingură de lapte şi la urmă, cei 3 dl. de alcool.

Lichior de ciocolata

Ingrediente: 4 lg cacao, 3 pahare zahăr, 3 pahare apă. 250 dl. alcool Preparare Zaharul cu apa si cacao se fierb impreuna cinci minute. Dupa ce au fiert, se ia recipientul de pe foc şi se adaugă o linguriţă zeamă de lămâie. Când compozitia este rece, se adauga si cei 250 dl. de alcool.

Aluat pentru placinte

Ingrediente: 1 pahar mare (de apă) cu făină, 1 pahar mic (de vin ) cu smântână, 1 ou întreg, 1 linguriţă zahăr pudră. Se face un aluat şi se întinde cu sucitorul de mărimea unui deget. Separat: 1 pahar mare de făină, un pahar mic cu untură, margarină sau unt (poate fi l00gr. unt sau […]

Alba ca zapada

Pentru blat: 9 linguri de zahăr, 9 linguri de ulei, 3 ouă, o linguriţă de amoniac stins cu zeamă de lămâie, 3 linguri de apă şi făină. Pregătiţi un aluat din ingredientele respective folosind atâta făină cât să obţinem un aluat potrivit de tare. Împărţiţi aluatul în patru părţi egale, întindeţi foi şi coaceţi-le pe […]

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus